Arto Pirttilahti

Artsi.


Koti.

Asun Mänttä-Vilppulan Pohjaslahdella. Perheeseeni kuuluu yrittäjävaimo ja kolme aikuista lasta. Vaimollani on oma käsityöalan yritys, ja itse toimin myös sivutoimisena maa- ja metsätalousyrittäjänä. Harrastuksiini kuuluu kuntoilu sekä vanhat auto ja moottoripyörät.

Koulutus ja työkokemus.

Koulutukseltani olen agrologi. Valmistuin Mustialasta maatalousopistosta ylioppilaspohjaiselta markkinointilinjalta vuonna 1988. Sen jälkeen olen ollut kuntien maatalouden ja elinkeinojen kehittämistehtävissä yhteensä 20 vuotta.

Ennen kansanedustajakauttani toimin 10 vuotta Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistyksen toiminnanjohtajana. Työhöni kuului kuntien välinen yhteistyö ja aluekehittäminen, kuten yritystoimintojen rahoitus ja kehittäminen. Työ seutuyhdistyksessä antoi mahdollisuuden verkostoitua Pirkanmaalla maakunnan tasolla, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Aktiviteetit.

Olen aktiivitoimijana mukana useissa kylä- ja aluekehittämistä edistävissä organisaatioissa, kuten Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Pirkka, Pirkanmaan Kotityö Oy, Taito Pirkanmaa ry ja Ahlmanin koulun säätiön hallitus.

Olen Mänttä-Vilppulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Pirkanmaan liitossa toimin maakuntavaltuuston varapuheenjohtajana.

Pirkanmaan parhaaksi. Suomi kuntoon.

Työssäni painotan erityisesti alueellisia näkökulmia ja aluekehittämistä sekä maaseudun elinkeinojen ja yritysten toimintamahdollisuuksien turvaamista. Näitä samoja asioita haluan pitää esillä myös Suomen Keskustan toiminnassa.

Mielestäni ympäri Suomen on oltava tasavertaiset mahdollisuudet asua, yrittää ja opiskella. Suomi saadaan kuntoon työtä tekemällä ja yrittämällä. Yrittämisen ja työn vastaanottamisen kynnyksiä on madallettava. Byrokratiaa on purettava.

Kotimaisen ruokatuotannon edellytyksiä on parannettava ja metsien voimavarat on saatava käyttöön tuotteina ja energiana kannattavasti.

Suomessa on sallittava erilaiset asumismahdollisuudet ja turvattava arki huolehtimalla lähipalveluista. Meillä ei ole varaa yhteenkään syrjäytyneeseen nuoreen. Perheiden, heikompiosaisten ja ikäihmisten hyvinvoinnista on huolehdittava.

Kansanedustaja.

Olen toisen kauden kansanedustaja Pirkanmaalta. Valiokuntatyötä olen tehnyt talousvaliokunnan ja lakivaliokunnan varsinaisena jäsenenä sekä liikenne- ja viestintävaliokunnan varajäsenenä ensimmäisellä kaudellani.

Toisella kaudella olen edelleen talousvaliokunnan jäsen ja Keskustan talousvaliokuntaryhmän vastaava. Uutena varsinaisena jäsenenä olen tulevaisuusvaliokunnassa. Varajäsenenä olen suuressa valiokunnassa sekä ympäristövaliokunnassa. Suuren valiokunnan varajäsenet osallistuvat valiokunnan työhön kuten varsinaisetkin, paitsi äänestystilanteissa.

Toimin Suomen valtuuskunnan jäsenenä Pohjoismaiden neuvostossa. Sen Keskiryhmän puheenjohtajan paikalta väistyin syksyllä 2015, mutta aktiivisena keskiryhmäläisenä jatkan edelleen. Pohjoismaiden neuvostossa kuulun Pohjolan kasvu- ja kehitysvaliokuntaan.

Olen syksystä 2015 alkaen ollut VR:n hallintoneuvoston jäsen. Kuulun myös Pohjoismaisen Investointipankin tarkastuskomiteaan (NIB, NEFCO ja NDF) ja Suomen Teollisuussijoitus Oy:n sijoitusneuvostoon.


 

Siirry sivun alkuun
facebook